DE KRACHTSPORTEN BIJ SPORTMINDZ

KRACHT

Power Pump

Core Training (FMT)

HIIT Kettlebell

Bootcamp

Ons aanbod helpt je fysiek en mentaal sterk te worden en te blijven. Je kunt kiezen uit sporten als Core training (FMT), HIIT Kettle Bell work-out, hardlopen, bootcamp en fitness.
Bij SportMindz train je met elkaar in een goede sfeer. Trainers en leden stimuleren elkaar om net dat stapje extra te doen. Zo verbetert je fysieke gesteldheid en word je ongemerkt fitter. Iets waarvan elke sporter in het dagelijks leven de vruchten plukt.
 
Wil je een keer vrijblijvend meetrainen? Stuur dan een mail naar info@sportmindz.nl
 
Direct lid worden kan uiteraard ook. Zie Lidmaatschap. Kijk hier voor de tijden.

Power Pump

De snelste manier om je lichaam strakker en fit te maken! Calorieën verbranden, vetpercentage verminderen en de botdichtheid verbeteren. Voor jong en oud(er).
Sporten onder begeleiding van professioneel opgeleide trainers en op motiverende populaire hits.

HIIT Kettlebell work-out

HIIT staat dus voor High Intensity Interval Training, wat neerkomt op verschillende oefeningen die je uitvoert in hoge intensiteit én die elkaar afwisselen. .Een gemiddelde HIIT workout bestaat uit een tiental oefeningen die je stuk voor stuk een X aantal seconden doet. Dit rondje herhaal je meestal een aantal keer, waarbij het aantal seconden dat je de oefeningen uitvoert kan op- of aflopen (bijvoorbeeld 30, 45 en 60 seconden, of juist andersom). Een vorm van HITT die steeds meer aan populariteit wint is het trainen met een kettlebell. Een kettlebell is een kanonskogel van gietijzeren met een handvat eraan waarmee je het hele lichaam kunt trainen. Met de kettlebell kun je cardio- en krachttraining combineren en uitvoeren volgens het HIIT principe. Deze combinatie zorgt voor extra voordelen zoals, dat er minder fysieke gewenning optreedt, de training gemiddeld korter is dan andere soort trainingen en dat je lichaam calorieën blijft verbranden tot lang na het sporten.

Core training (FMT)

Core training (Functional Mobility Training, kortweg FMT), is een uniek trainingsconcept. Je bereikt snel en op een verantwoorde manier je sportieve doelstellingen. Tegelijkertijd pak je eventueel bestaande lichamelijke klachten aan. Lage rugklachten omdat je zittend werk doet? Met FMT pak je dat gericht aan door je rug- en buikspieren sterker te maken.

Bij FMT staan de functionaliteit en stabiliteit van het lichaam centraal. Tijdens de oefeningen gebruik je je eigen lichaam heel efficiënt en beweeg je op een heel natuurlijke en verantwoorde manier. Deze ‘Core’ trainingen maken eventuele mobiliteitsbeperkingen feilloos zichtbaar, waarna je deze met behulp van de juiste oefeningen kunt verminderen of verhelpen. In het dagelijks leven heb je daar direct profijt van.

Bootcamp

Bootcamp is een laagdrempelige interval-training. De training is in het Amerikaanse leger ontstaan en bestaat o.a. uit: hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de natuur. De ideale work-out om je sterk en energiek te laten voelen in de uitdagende omgeving van strand, duinen en bosjes van Pex of in de buitenlucht bij Mariahoeve. De buitenlucht zorgt voor extra zuurstof en verfrissing.

En buiten sporten verhoogt de weerstand. De training is voor iedereen toegankelijk. Door het aanbieden van opties kan eenieder op zijn eigen niveau meedoen.

 

Translate »