DE WEERBAARHEIDSPORTEN BIJ SPORTMINDZ

WEERBAARHEID

 

Boksen

Ving Tsun Kung Fu

 

 

Float like a butterfly and sting like a bee. Dat was Mohammed Ali: soepel bewegen en niet geraakt worden door je tegenstander. Dat is veel gezonder en ook interessanter om te leren dan alleen leren uitdelen. Juist door te leren ontspannen wanneer je onder druk staat, beweeg je effectiever en word je weerbaarder. Met als bijkomend voordeel dat je bewuster in het leven komt te staan.
 
Om je weerbaarheid te vergroten, kun je bij SportMindz kiezen uit boksen en Ving Tsun Kung Fu. De ervaring leert dat onze leden tijden de trainingen hun eigen stijl ontwikkelen.
 
Zo kun je sporten op een manier die bij jou past. Wil je een keer vrijblijvend meetrainen?

Stuur dan een mail naar info@sportmindz.nl
 
Direct lid worden kan uiteraard ook. Zie Lidmaatschap.  Kijk hier voor de tijden.

Boksen

Bij SportMindz kun je recreatief boksen, onder leiding van ervaren trainers met veel ervaring als wedstrijdbokser. Boksen is een sport die goed past bij de filosofie van SportMindz. Met elkaar werk je ongemerkt en in een goede sfeer aan het verbeteren van je conditie.

Tijdens de trainingen ligt de focus op het verbeteren van je tactisch inzicht en de coördinatie van handen en voeten. Sparren vereist snelheid en goed voetenwerk en doet een flink beroep op je conditie.

Tijdens de bokstrainingen van SportMindz staan zaken als onderlinge verbinding, respect voor elkaar en van elkaar leren voorop. Boksen draait bij ons dus niet om de snelste knock-out of de hardste stoten. Je probeert je sparringpartner te raken op het lichaam, in plaats van op het hoofd. Zo beleeft iedereen plezier aan deze fantastische sport. Meer informatie.

 

Thaiboksen

Thaiboksen (Muay Thai) is eeuwenoude krijgskunst en de nationale sport van Thailand. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld tot een van de effectiefste vechtsporten in de wereld. Thaiboksen is een aanvallende en verdedigende gevechtsport. De sport bestaat uit een combinatie van boks-knie- elleboog- en clinchtechnieken. De trainingen worden gegeven op locatie bij SAAN-Chuak/Buh-si-do. Je leert daar het traditionele Muay Thai. Zij leren je de verschillende technieken en Thaise benamingen ervoor. Ook werken ze aan je kracht en uithoudingsvermogen en zijn veiligheid en respect hebben voor elkaar hun kernwaarden. Via SportMindz kan je trainen bij Saan-Chuak.

 

Ving Tsun Kung Fu

Ving Tsun ook wel ‘Wing Chun’ genoemd, is een Zuid-Chinese ‘no nonsense’ Kung Fu stijl gespecialiseerd in het gevecht op korte afstand. Ving Tsun kenmerkt zich door logica en eenvoud en onderscheidt zich van andere ‘martial arts’ door de efficiëntie van het systeem. Ving Tsun heeft als doel een eventueel gevecht zo eenvoudig, snel en doeltreffend mogelijk te beëindigen. Hierbij gebruik makend van logische wiskundige principes, aangeduid als ‘economy of motion’. Het Ving Tsun systeem is zodanig ontwikkeld dat het goed toepasbaar is tegen een grotere, sterkere of zwaardere tegenstander. De korte en snelle technieken, de gelijktijdige aanval en verdediging en het ‘center line’ principe maken Ving Tsun tot een effectief en efficiënt zelfverdedigingssysteem.De nadruk ligt niet op kracht of lenigheid, maar op concepten en techniek. In de training staat het aanleren en perfectioneren van concepten en techniek dan ook centraal. Hierdoor kan vrijwel iedereen, man of vrouw, ongeacht leeftijd het Ving Tsun systeem leren. Naast een goede fysiek, brengt Ving Tsun ook mentaal de nodige voordelen met zich mee. Persoonseigenschappen, denkwijzen en zelfvertrouwen zijn belangrijk en in het dagelijks leven toepasbaar. Je leert vereenvoudigd te denken, zonder omwegen en onzin. Initiatief nemen in plaats van afwachten. Je doelen nastreven in plaats van overrompeld te worden door een situatie.

Bij SportMindz trainen wij het Ving Tsun Kung Fu van Philipp Bayer, een leerling van Wong Shun Leung en oprichter van de Ving Tsun Kung Fu International Association (VTKFIA). 

In 1994 maakte Ving Tsun Nederland massaal kennis met Wong Shun Leung en Philipp Bayer. Leraren en beoefenaars die een jarenlange training achter de rug hadden, bleken op geen enkele wijze tegen de Fighting Skills van dit compleet andere Ving Tsun opgewassen. De omslag was dusdanig groot dat kan worden gesproken van een revolutie.

SportMindz is aangesloten bij Ving Tsun Kung Fu Zoetermeer. De trainingen worden gegeven onder auspiciën van Ed Blom.

 

Translate »