SportMindz Eregalerij

Sommige mensen hebben een bijzonder bijdrage geleverd aan (de geschiedenis van) SportMindz en/of een zodanig indruk op ons gemaakt dat zij een aparte plek in ons hart hebben en daarom op deze site een ereplek hebben verdiend. Via deze eregalerij willen wij ons respect voor hen betonen.

Bert de Waart (1940-2015)​

Bert was onze budoleraar met meer dan 30 jaar ervaring in krijgskunsten zoals Kyokushin Karate, Taikiken, Aikido en Yiquan. Hij liet ons zien én voelen wat de essentie was van Yiquan: het samenbrengen van hard en zacht. Bert gaf bij ons les tot zijn 71e en deed dat steeds met een ongelofelijke kundigheid, souplesse en een goede dosis humor. Ook zijn via google door de zoekopdracht ‘Berttaikiken’ in te typen vele youtube filmpjes te zien met ervaringen van deelnemers aan o.a. onze 55+ YiQuan / bokslessen.

Bram Charité
Bram Charité​

Op vijftienjarige leeftijd stapte Bram Charite (1954) binnen bij boksschool Leen Hoogenband in de Achterraamstraat. Onder leiding van trainers Harry Houwaart, Frans van Geest en Hans Leiendekker, leerde hij er de basisbeginselen van het boksen.
Een goede gedegen boksschool waar mooi technisch boksen tot kunst werd verheven. De leerschool was van tijd tot tijd hard. Toen Bram tijdens één van zijn wedstrijden ver op punten achter stond, kreeg hij van zijn trainer een draai om zijn oren. In niet mis te verstane woorden werd hem duidelijk gemaakt, dat hij zijn club ten schande maakte en dat hij eindelijk eens moest gaan boksen. De reprimande miste zijn uitwerking niet, in de derde ronde sloeg Bram zijn tegenstander naar het canvas. Zevenentwintig partijen heeft Bram gebokst en de meeste daarvan heeft hij gewonnen. Een goede staat van dienst die er niet om liegt.
Na zijn bokscarrière heeft Bram zich aan het trainerschap gewijd. De eerste keer ging hij met vijf boksers op pad en keerde hij met vijf winnaars terug. Als trainer had Bram een groot aandeel in de successen van boksers zoals Ruben la Cruz en Louis van Swinderen. Louis werd twee keer Zuid Hollands kampioen, terwijl Ruben zelfs kampioen van Nederland werd. Het zijn niet alleen wedstrijdboksers die Bram begeleidt. Bram is een vrolijk mensenmens en iedereen kan bij hem terecht. Of je nou wel of niet een talentvolle bokser bent, het maakt Bram allemaal niet uit.
Zijn visie is simpel: je hoeft niet groot, breed en sterk te zijn om te kunnen boksen. Het draait om passie, techniek en plezier hebben in wat je doet. Vanaf de oprichting in 2011 is Bram verbonden aan SportMindz. Een gepassioneerd trainer die door middel van boksen verbinding met anderen zoekt.

 

Translate »