ONZE TRAINERS

Bram Charité (Boksen)

Bram (1954) is een zoon van de bekende gewichtheffer die brons haalde op de Olympische spelen van 1948 in Londen. Hij begon op zijn 15e jaar met boksen bij boksvereniging Leen Hoogenband in Den Haag. Na een aantal jaren deed hij ook mee met wedstrijden en werd hij bokskampioen van Zuid Holland.

Na zijn wedstrijdperiode is hij bokstrainer geworden, ondermeer van wedstrijdboksers. Naast het boksen heeft Bram ook andere sporten beoefend, maar boksen is altijd als een rode draad door zijn leven blijven lopen.

 

Ed Blom (Ving Tsun Kung Fu)

Ed Blom is in 1982 begonnen bij de Wing Chun Kung Fu Associatie Nederland. In 1994 maakte Ed kennis met Wong Shun Leung en Philipp Bayer. De kennismaking en lessen maakten zoveel indruk op hem, dat hij in 1995 geheel en consequent naar dit systeem is overgestapt. Effectiviteit, verbetering en logica zijn al die jaren zijn Ving Tsun inspiratie geweest. Radicale verandering van systeem en trainingsmethode was voor hem dan ook niet meer dan logisch. Hij wil zijn kennis graag overbrengen op anderen, die al dan niet ervaring hebben met deze gevechtsleer. Het Ving Tsun is zo doordacht en compleet dat ontwikkeling en verbetering op alle vlakken van het gevecht (en daarbuiten in het dagelijks leven) antwoorden geeft. Dit filmpje is van de aangesloten school in Purmerend maar geeft goed beeld van Ving Tsun.

 

Ingrid Hermsen (Pilates)

Ingrid Hermsen is werkzaam als ambulant psychiatrisch verpleegkundige. Zoekend naar een sport die echt bij haar paste, kwam zij uit bij Pilates. Naast het duidelijke resultaat wat Pilates teweeg brengt (kracht/ flexibiliteit), vond zij het interessant om steeds meer te leren over de werking van het lichaam en hoe je het beste uit je lichaam kan halen. Zij heeft de Pilates opleiding bij Stephanny Turton-Kat van Art of Movement met succes doorlopen en geeft sinds begin 2013 Pilates bij SportMindz.

 

Wijnand van der Velde (Core training – FMT)

Wijnand (1982) is al gedurende zijn hele leven een fanatiek sporter. Van voetbal, hardlopen en tennis tot verschillende vechtsporten, hij is altijd bezig geweest het uiterste uit zijn lichaam te halen. Uiteindelijk is hij uitgekomen bij Functional Mobility Training (FMT) waarin hij nu les geeft. Zelf heeft hij hier het volgende over te zeggen: “Toen ik FMT ontdekte wist ik direct dat ik hier mee verder wilde. Het was overduidelijk dat dit een systeem is wat een hoop sporters net dat extra zetje kan geven voor betere prestaties en bovendien minder sportieve mensen behalve meer kracht ook meer vrijheid van beweging geeft. Het is geweldig om te zien dat de beoefenaars van FMT zo snel resultaat zien.”

 

Annemieke Grossenbagt (Hardstyle  kettlebell training )

Annemieke Grossenbagt heeft in 2013 de opleiding ‘Master Kettlebell Instructor’ gedaan bij Overload Worldwide. Daaropvolgend is zij in datzelfde jaar haar sportbedrijf Outdoor Kettlebell Sports begonnen waar in eerste instantie alleen kettlebell trainingen werden gegeven. 

Een logische stap was de volgende opleiding tot Kettlebell Sport Coach Level 2 vanuit de kettlebell Sport Bond. Met dit papiertje op zak kon zij atleten en zichzelf trainen naar kettlebell wedstrijden toe. Zelf heeft ze de eerste plaats weten te bemachtigen op het NK met het onderdeel ‘Snatch’ in haar eigen klasse.

Inmiddels zijn de trainingen bij Outdoor Kettlebell Sports uitgebreid met bokslessen en High Intensity interval trainingen waarbij er gebruik gemaakt wordt met alles wat er voor handen is aan sportmateriaal. Er wordt door weer en wind buiten getraind omdat dat juist zoveel meer toevoegt aan de trainingen.

 

René Scholte (Bootcamp)

René Scholte is leraar en coördinator op het mbo. Hij heeft een militaire achtergrond en heeft jaren fanatiek aan militaire sporten gedaan, zoals bijvoorbeeld snelmarsen. René geeft sinds 2013 bootcamptrainingen. Hij is een energieke, motiverende en stoere trainer, gaat door weer en wind, heeft oog voor de mensen en houdt van een lolletje. Trainen met René is nooit saai.

 

Christel Houps (Body in Balance)

Christel Houps runt met haar broer Sportcentrum Mariahoeve. Daarnaast leidt Christel ‘Hart voor sport’. Hierbij biedt zij sportlessen aan mensen met een medische (hart)achtergrond. Zij is bewegingscoach en geeft sinds 2015 Power pump en Body in Balance. Christel is een enthousiaste, gezellige trainer die de mensen graag op hun gemak stelt en je tegelijkertijd het beste uit jezelf laat halen.

 

Marga van de Luijtgaarden

Marga van de Luijtgaarden is allround sportinstructeur in hart en nieren. In 1993 is zij begonnen als aerobic-instructeur. Daarna volgde zij de trends en gaf o.a. lessen als BBB, bodyshape, Steps, Spinning, bootcamp, bodybalance en bodypump. In 2014 richtte zij FIT’s Koel op waarbij de focus kwam te liggen op bootcamp, Power Pump en Body in Balance; de 3 pijlers van sport Cardio – Kracht – Body&Mind. FIT’s Koel is sinds januari 2021 SportMindz-Mariahoeve geworden. Marga vindt het belangrijk dat je plezier in sport hebt en op je eigen niveau kan deelnemen aan trainingen. Zij geeft persoonlijke adviezen en geniet van de groepsdynamiek.

 

Wilfried Hoogerwerf (Hardlooptraining)

Wilfried (1962) is ondernemer (administratie en belastingadviseur) en heeft als passie het hardlopen. Daarnaast heeft hij 14 jaar Aikido beoefend (2e dan) en lesgegeven aan kinderen en volwassenen. De laatste jaren is hij toch weer meer teruggekeerd naar zijn “roots”, het hardlopen. Wilfried verzorgt iedere zondagochtend afwisselende looptrainingen, zowel gericht op duur als explosiviteit (interval). Als aanvulling op het lopen traint hij zelf nog mee in diverse disciplines van SportMindz en neemt als hardloper jaarlijks deel aan de ROPA-run.

Gastdocenten

 

Youri van Sant (Wing Revolution)

Youri beoefende verschillende gevechtstijlen zoals judo, Hakkoryo Jiu Jutsu, Shotokan Karate, semi-light en full kontact Kick Boxing en Thai Boxing. Hij behaalde zijn zwarte gordel Pancraese bij de Budo Bond Nederland o.l.v. Bas Rutten en de 4de techniekergraad in het WT. Sinds 1995 was Youri verantwoordelijke van de cel Nabij Gevecht Zonder Vuurwapen. In 1997 werd hij door J.M. Jockin, KOL SBH Vleugeladjudant van de Koning, aangesteld als technisch adviseur. Hij volgde verschillende cursussen in binnen en buitenland, waaronder Krav Maga, Nabij Gevecht Zonder Vuurwapen, Special Forces Combatives Course, SAS Arrest and Restrain techniques.
Ook heeft hij de cursus mesvechten opgestart voor de Luchtmobiele Brigade (Nederlandse Paracommando’s). Youri geeft nog steeds les aan militairen en politiemensen.

 

Translate »