DE BALANSSPORTEN BIJ SPORTMINDZ

BALANS

 

YiQuan (Taikiken)

Pilates

Yoga

Zoeken naar balans. Misschien is dat wel het geheim van het leven. Balans tussen spanning en ontspanning, werk en privé, tussen lichaam en geest. Yin en Yang. Sporten is daarbij essentieel.
 
In onze trainingen zien wij het lichaam als één geheel. Mede daarom heb je als lid van SportMindz ook de mogelijkheid om lessen te volgen op gebied van pilates, YiQuan en yoga. Met een combinatie van fysieke oefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisatieoefeningen brengen wij de balans terug in het lichaam. Zónder dat je traint met zware gewichten of andere attributen.
 
Zittend werk? Door met gerichte oefeningen je rugspieren te trainen, leren we je een goede en gezonde lichaamshouding aan te houden. Klik voor meer informatie op onderstaande links.
 
Wil je een keer vrijblijvend meetrainen of sfeer proeven? Stuur dan een mail naar info@sportmindz.nl
 
Direct lid worden kan uiteraard ook. Zie Lidmaatschap. Kijk hier voor de tijden.

Pilates

Pilates is zeker geen nieuwe rage. Het is een trainingsmethode die bijna 100 jaar geleden werd ontwikkeld door de in Duitsland geboren Joseph Hubertus Pilates. Zijn methode is gebaseerd op de souplesse die het menselijk lichaam van nature heeft. Met gerichte oefeningen worden natuurlijke bewegingspatronen hersteld en gestimuleerd, en verbeter je je conditie.

Centraal in de methode van Pilates staat een optimale coördinatie tussen lichaam en geest. Tijdens de trainingen bouw je door oefeningen met je eigen lichaam spierkracht op, waarbij persoonlijke aandacht je bewustzijn stimuleert. Zo bereik je een gezonde balans tussen kracht, souplesse en controle, wat uiteindelijk leidt tot vrijheid in beweging.

Pilates traint het hele lichaam met als focus ‘core’training. De oefeningen die worden uitgevoerd versterken o.a. de diepere buik- en rugspieren en verbeteren houding, evenwicht en controle over het lichaam.  Een rustig tempo en nauwkeurigheid van de uitvoering van de bewegingen zijn hierbij het uitgangspunt. Regelmatige beoefening zorgt voor lenigheid, souplesse en een verbeterd lichaamsbewustzijn.  Een effectieve en intensieve Body & Mind workout.

Onze trainster Ingrid is opgeleid bij Art of Movement in Hilversum.

 

YiQuan (Taikiken)

Bij YiQuan leer je om tijdens uitdagingen of gevechten op een zo efficiënt mogelijke manier met je krachten en energie om te gaan. Daarnaast kent deze Chinese bewegingsleer specifieke oefeningen die je gezondheid en welzijn bevorderen.

De basistraining van YiQuan omvat vier verschillende oefeningen, die elk op een andere manier de nadruk leggen op het verbeteren van je bewegingen, kracht en energie en op bewustwording van je lichaam. Alle lichaamsdelen komen aan bod, van benen tot schouders, hoofd en heupen. Tijdens elke basisoefening is je geest volledig gefocust, wat de coördinatie tussen lichaam en geest bevordert. Daarmee zul je in je sport, maar ook in het dagelijks leven, beter in staat zijn om je natuurlijke potentieel volledig te benutten.

Begin je net met YiQuan, dan zul je eerst vooral eenvoudige oefeningen leren, en deze  meerdere keren herhalen. Dit leert je om je goed te concentreren op de essentie van de oefening. In de loop van de tijd worden de oefeningen telkens een beetje moeilijker.

Yoga

Wat kunnen we nog zeggen over yoga? De voordelen van deze Oosterse bewegingsleer zijn groot. De oefeningen maken je lichaam flexibeler en ook de doorbloeding van spieren en organen verbetert. Daarbij ontwikkel je ongemerkt meer spierkracht.

De lessen bij SportMindz worden gegeven volgens de filosofie van Vinyasa yoga, waarbij de focus ligt op bewustwording van de ademhaling. Vinyasa yoga is onderdeel van de Ashtanga yoga, dat aandacht geeft aan het herstellen van het evenwicht tussen lichaam en geest.

Meditatie en een goede ademhaling zorgen daarbij vooral voor meer rust, ontspanning en energie. Zo zit je lekkerder in je vel!

 

Translate »