Float like a butterfly and sting like a bee. Dat was Mohammed Ali: soepel bewegen en niet geraakt worden door je tegenstander. Dat is veel gezonder en ook interessanter om te leren dan alleen leren uitdelen. Juist door te leren ontspannen wanneer je onder druk staat, beweeg je effectiever en word je weerbaarder. Met als bijkomend voordeel dat je bewuster in het leven komt te staan.

 

Om je weerbaarheid te vergroten, kun je bij SportMindz kiezen uit boksen en Systema. De ervaring leert dat onze leden tijden de trainingen hun eigen stijl ontwikkelen.

 

Zo kun je sporten op een manier die bij jou past.

Wil je een keer vrijblijvend meetrainen? Stuur dan een mail naar info@sportmindz.nl

 

Direct lid worden kan uiteraard ook.

Zie ‘Lidmaatschap’. Kijk hier voor de tijden.

BALANS
KRACHT

 

Boksen

 

Bij SportMindz kun je recreatief boksen, onder leiding van ervaren trainers met veel ervaring als wedstrijdbokser. Boksen is een sport die goed past bij de filosofie van SportMindz. Met elkaar werk je ongemerkt en in een goede sfeer aan het verbeteren van je conditie.

 

Tijdens de trainingen ligt de focus op het verbeteren van je tactisch inzicht en de coördinatie van handen en voeten. Sparren vereist snelheid en goed voetenwerk en doet een flink beroep op je conditie.

 

Tijdens de bokstrainingen van SportMindz staan zaken als onderlinge verbinding, respect voor elkaar en van elkaar leren voorop. Boksen draait bij ons dus niet om de snelste knock-out of de hardste stoten. Je probeert je sparringpartner te raken op het lichaam, in plaats van op het hoofd. Zo beleeft iedereen plezier aan deze fantastische sport.

 

Klik hier voor meer informatie.

 

Systema

 

Bij SportMindz maak je onder deskundige begeleiding van ervaren docenten kennis met Systema, een oude Russische vechtkunst. De trainingen bestaan uit een combinatie van stijlen en technieken die uniek is in Nederland.

 

De trainingen van Systema zijn gebaseerd op een aantal algemene principes. De belangrijkste daarvan zijn ademhaling, beweging, ontspanning, en structuur. Systema leert je om jezelf in de meest uiteenlopende situaties goed te kunnen verdedigen. De basis daarvoor is een gezond en sterk lichaam. Daarom wordt in de trainingen ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van het lichaam, zodat je effectief en veelzijdig kunt bewegen.

 

Binnen Systema bestaan geen competitie, banden of regels. Alles is toegestaan en verboden technieken zijn er niet. Dit past goed bij de open houding die beoefenaars van Systema hebben: als een techniek effectief is en in je systeem past, dan is het altijd goed om te leren van verschillende stijlen. Op die manier ben je nooit uitgeleerd.

 

Kijk hier voor meer informatie.

 

BALANS   |   KRACHT   |   WEERBAARHEID