Ving Tsun Kung Fu Den Haag

Ving Tsun Kung Fu trainen bij SportMindz

Trainingen: elke woensdag van 19:30 – 21:30 uur

 

Wat is Ving Tsun Kung Fu?

De vechtkunst Ving Tsun Kung Fu is afkomstig uit het zuidoosten van China. Hierbij ligt de nadruk op snelle en korte bewegingen. Bij Ving Tsun wordt gevochten vanuit verschillende afstanden, waarbij de focus ligt op de korte afstand. Het hele lichaam wordt als wapen gebruikt en Ving Tsun is erop gericht om met zo min mogelijk energie een zo groot mogelijk effect te bereiken. Aanval en verdediging vinden gelijktijdig plaats. Er wordt gewerkt vanuit de centerlijn, daarbij gebruik makend van een zo kort mogelijke afstand naar de tegenstander. In het westen worden er verschillende schrijfstijlen gehanteerd; Wing Chun, Ving Tsun, Wing Tsun etc.

Ving Tsun is gebouwd rond de volgende  kenmerken:
  • Blijf aanvallen waar mogelijk, gebruik makend van de unieke en zeer effectieve Ving Tsun stoot;
  • Als aanvallen worden geblokkeerd, wordt het contact met de tegenstander ‘doorbroken’ om opnieuw toe te slaan;
  • Als de tegenstander een aanval inzet, wordt deze  afgebogen om zodoende direct toe te slaan;
  • De aanval van de tegenstander wordt gevolgd als deze zich terugtrekt. Door deze voortdurende voorwaartse intentie wordt gezocht naar een opening om aan te vallen. Dit principe wordt ‘Lat Sau Tsjik Chong’ genoemd;
  • Stootkracht, stoot bereidheid, tactiek, balans, kansen herkennen en herstel zijn de belangrijkste ‘vuistregels’ van dit uitermate effectieve systeem.
Bij het trainen van Ving Tsun wordt rekening gehouden met toepasbaarheid in real life conflictsituaties. Dit houdt onder andere in dat de principes van Ving Tsun worden toegepast op elke gevechtssituatie en dat met realistische scenario’s wordt getraind.
 
 
Ving Tsun bij SportMindz Den Haag
Door Ving Tsun te trainen bij SportMindz werk je aan je weerbaarheid, je zelfvertrouwen, en je fysieke en mentale fitheid. Het biedt je de kans om een zeer effectieve gevechtsleer te trainen in een veilige en prettige omgeving. Ving Tsun trainingen bij SportMindz zijn geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 16 jaar.
 
SportMindz is aangesloten bij het Ving Tsun Center Zoetermeer. De samenwerking maakt het mogelijk om vaak te trainen, ook op andere locaties. De trainingen worden gegeven door verschillende trainers onder auspiciën van Ed Blom. Ed is in 1994 na 12 jaar een andere stroming van Wing Chun te hebben beoefend als één van de eersten in Nederland overgestapt naar het Ving Tsun systeem dat wordt onderwezen door Philipp Bayer, een directe leerling van  Wong Shun Leung (leerling van Yip Man). Deze stroming is in Europa verenigd in de Ving Tsun Kung Fu Association Europe (VTKFAE) Voor trainer Ed Blom is het Ving Tsun Kung Fu een totaalsysteem, waarbij men voortdurend kan blijven ontwikkelen. Waar Ed bij het eerdere Wing Chun systeem dat hij beoefende nog elementen miste, welke hij destijds aanvulde met Kick-, Thaiboxing en Aikido, is dit systeem zo doordacht en volledig dat hij ervan overtuigd is dat dit ‘aanvullen’ juist contraproductief zou werken. De overstap was destijds in Nederland revolutionair te noemen. Het is de persoonlijke missie van Ed om dit unieke systeem verder uit te dragen aan een ieder die is geïnteresseerd. Ongeacht achtergrond of ervaring met andere Ving Tsun / Wing Chun methoden.
Over de trainers
Thomas, Boudewijn, Niels en Tim zijn de trainers die i.o.m. Ed de lessen verzorgen. Zij hebben stuk voor stuk een ruime ervaring op het gebied van vechtsport en natuurlijk met Ving Tsun. Alleen hanteren dezelfde en zuivere principes van deze effectieve gevechtsleer. De afwisseling van trainers maakt de lessen niet alleen boeiend maar ook zeer gevarieerd.
 
 
Geschiedenis van Ving Tsun

Over de vroege oorsprong van Ving Tsun gaan verschillende legenden de ronde. Wat duidelijk is, is dat Ving Tsun afkomstig is uit het zuiden van China, uit de tijd van de oorlogen met de Qing dynastie. Volgens de legenden is het oorspronkelijk ontwikkeld door de non Ng Mui in een Shaolin tempel. Een aantal beoefenaars volgden in de generaties daarna. In tegenstelling tot veel Chinese stijlen is het systeem niet gebaseerd op bewegingen van dieren, maar maakt het gebruik van de unieke kenmerken van het menselijk lichaam. Het is gebaseerd op principes die zich laten duiden door natuurkundige en wetenschappelijke theorie. De Ving Tsun (Wing Chun e.a.) stromingen die wij kennen in het Westen, volgen veelal de lijn van leraar Yip Man, die het Ving Tsun vanuit China naar Hong Kong bracht in de jaren ’50 van de twintigste eeuw. Zijn bekendste leerlingen zijn Wong Shun Leung, de onbetwiste nummer 1 vechter uit die tijd en Bruce Lee. Laatstgenoemde was naast acteur vooral beoefenaar en promotor van gevechtsleer. Hij heeft miljoenen mensen geïnspireerd om zich te verdiepen in Ving Tsun. De stroming van Ving Tsun die bij SportMindz beoefend wordt vindt zijn oorsprong bij Wong Shun Leung.

 

 

Nieuwsgierig geworden over deze methode van Ving Tsun – Kung Fu?

Maak een afspraak en ontdek dat het systeem geen geheimen kent, maar zijn succes haalt uit logica, No-Nonsense benadering én hard trainen!

 
Gratis proefles Ving Tsun

Heb je zin om een keer vrijblijvend een gratis proefles Ving Tsun te volgen? Je bent van harte welkom om mee te komen trainen. Stuur een e-mail naar info@Sportmindz.nl om je aan te melden.

Translate »