Trainers 16+

 

Maxim Pipotja (Systema)

 

Maxim (1963) is geboren en getogen in Rusland waar hij landbouwkunde studeerde.  Zijn woonplaats Krasnodar is de bron van het huidige Systema Kadochnikov. Maxim heeft (vanaf 1976) diverse vechtsporten beoefend o.a. karate en judo. In 1982 is Maxim Systema gaan beoefenen en werd hij opgeleid door één van de leerlingen van Kadochnikov. Vanaf 1988 is Maxim zelf als Systema leraar begonnen onder leiding van Alesei Kadochnikov.  Jaarlijks volgt Maxim in Rusland, Duitsland en Frankrijk nog Systema seminars die worden gegeven door Aleksei en Arkadiy Kadochnikov. Maxim is de enige Russische Chief Instructor in Nederland en heeft ruim 30 jaar Systema ervaring.

 

Dick van Vlooten (Systema)

 

Dick van Vlooten is de trainer van Systema Deventer en geaccrediteerd door Vladimir Vasiliev. Dick begon op zijn 5de met Judo, speelde vanaf zijn 15de Rugby en beoefende daarnaast vanaf zijn 20ste Taekwondo. Verder heeft hij zes jaar lang Kickboksen beoefend, onder andere bij Rein Middelwijk te Enschede. Na korte uitstapjes naar Aikido (2 jaar) en Zwaardvechten (ook 2 jaar) vond hij Systema. En dat was thuiskomen voor hem. ‘De zoektocht in jezelf, het gemak om met grotere tegenstanders om te gaan, het omgaan met spanning en ontspanning. Eindelijk iets dat praktijkgericht is en werkt. Ook voor minder grote en voor minder sterke mensen.’

 

Michael van der Woude (Systema)

 

Michael  is in 2004 begonnen met Systema en geeft hier les in sinds 2006. Naast Systema houdt hij zich ook nog bezig met (Combat) Sambo en MMA.
Wat hem in Systema aantrekt is de verdieping en het inzicht dat het geeft in hoe een mens beweegt en reageert in stress en conflict situaties. De reden dat hij ook is gaan lesgeven is om mensen bewuster te maken van wat ze doen. Het menselijk lichaam is een bijzonder fenomeen. Hij haalt er voldoening uit wanneer mensen zichzelf beter leren kennen, verschillende situaties beter kunnen inschatten en zichzelf daarop aanpassen.
Hij hoopt zijn leerlingen de puzzelstukjes te geven die ze zoeken om dichter bij hun doel te komen.

 

Bram Charité (Boksen)

 

Bram (1954) is een zoon van de bekende gewichtheffer die brons  haalde op de Olympische spelen van 1948 in Londen. Hij begon op zijn 15e jaar met boksen bij boksvereniging Leen Hoogenband in Den Haag. Na een aantal jaren deed hij ook mee met wedstrijden en werd hij bokskampioen van Zuid Holland.

Na zijn wedstrijdperiode is hij bokstrainer geworden, ondermeer van wedstrijdboksers. Naast het boksen heeft Bram ook andere sporten beoefend, maar boksen is altijd als een rode draad door zijn leven blijven lopen.

 

Giovanni Spoormaker (Boksen)

 

Giovanni  (1968) is vader van 4 kinderen en  zit het lesgeven in het bloed. Hij heeft vele jaren voetbal en bokslessen gegeven.  Giovanni heeft wedstrijden gebokst en bokst zelf al 25 jaar bij de Haagse Directe. Hij omschrijft zichzelf als fanatiek en gedreven. Boksen is zijn passie en die passie brengt hij graag over op iedereen die er voor open staat.

 

Wilfried Hoogerwerf (Hardlooptraining)

 

Wilfried (1962) is ondernemer (administratie en belastingadviseur) en heeft als passie het hardlopen. Daarnaast heeft hij 14 jaar Aikido beoefend (2e dan) en lesgegeven aan kinderen en volwassenen.  De laatste jaren is hij toch weer meer teruggekeerd naar zijn "roots", het hardlopen. Wilfried verzorgt iedere zondagochtend afwisselende looptrainingen, zowel gericht op duur als explosiviteit (interval).  Als aanvulling op het lopen traint hij zelf nog mee in diverse disciplines van SportMindz en  neemt als hardloper jaarlijks deel aan de ROPA-run.

 

Ingrid Hermsen (Pilates)

 

Ingrid Hermsen is werkzaam als ambulant psychiatrisch verpleegkundige. Zoekend naar een sport die echt bij haar paste, kwam zij uit bij Pilates. Naast het duidelijke resultaat wat Pilates teweeg brengt (kracht/ flexibiliteit), vond zij het interessant om steeds meer te leren over de werking van het lichaam en hoe je het beste uit je lichaam kan halen.  Zij heeft de Pilates opleiding bij  Stephanny Turton-Kat van Art of Movement met succes doorlopen en geeft sinds begin 2013 Pilates bij SportMindz.

 

Wijnand van der Velde (FMT)

 

 Wijnand (1982) is al gedurende zijn hele leven een fanatiek sporter. Van voetbal, hardlopen en tennis tot verschillende vechtsporten, hij is altijd bezig geweest het uiterste uit zijn lichaam te halen. Uiteindelijk is hij uitgekomen bij Functional Mobility Training (FMT) waarin hij nu les geeft. Zelf heeft hij hier het volgende over te zeggen: “Toen ik FMT ontdekte wist ik direct dat ik hier mee verder wilde. Het was overduidelijk dat dit een systeem is wat een hoop sporters net dat extra zetje kan geven voor betere prestaties en bovendien minder sportieve mensen behalve meer kracht ook meer vrijheid van beweging geeft. Het is geweldig om te zien dat de beoefenaars van FMT zo snel resultaat zien.”

 

Ben Bol (Urban Calisthenics)

 

Ben Bol (1966) heeft tot zijn 19e  voetbal, karate en taekwondo gedaan. Eind 2009 is hij begonnen met fanatiek hardlopen en heeft hij deelgenomen aan een aantal halve, hele en ultramarathons en een aantal triathlons.  In 2012 is Ben, naast het hardlopen, begonnen met krachttraining en conditietraining d.m.v. Cross-fit. Dit heeft hem op het spoor gebracht van body weight training. Twee jaar geleden  heeft hij een 3 daagse cursus Calisthenics Instructor gevolgd. Daarnaast beoefent hij Tang Soo Do.

 

Sandra Klupper (Bootcamp)

 

Sandra (1978) is altijd sportief bezig geweest, maar heeft zich de laatste jaren voornamelijk bezig gehouden met bootcamp en boksen (kick-it). Je zal haar niet snel in een sportschool aan de apparaten of barbells en dumbells vinden. Ze haalt de uitdaging voornamelijk uit de buitenlucht en alles wat de natuur te bieden heeft. Dit geeft haar een vrij gevoel. Heerlijk buiten sporten, met elkaar vooral fun hebben en daarbij resultaat boeken. Ze haalt erg veel uit het sporten; hoofd leeg en lekker bewegen met zijn allen. Het heerlijke gevoel om na een goede training weer helemaal opgeladen te zijn, wil ze graag anderen ook laten ervaren.

 

 

Gastdocenten

 

Drs. Jan Sleijfer (Yiquan)

 

Jan (1969) is van oorsprong docent lichamelijke opvoeding. In 2005 studeerde hij Cum Laude af aan de UvA als sociaal psycholoog en behaalde aansluitend een VSPN-aantekening sportpsychologie. Hij is gecertificeerd JBN Judoleraar in de Zorg. Op latere leeftijd groeide zijn interesse meer richting de interne vechtstijlen, zoals: Taijiquan, Taikiken en Yiquan. Sinds kort mag Jan zich ook Therapeut Traditionele Chinese Geneeskunde noemen.

 

Jack van de Wal (Taikiken)

 

Jack (1969) is al 20 jaar werkzaam in het onderwijs als sportdocent. Na het behalen van zijn lerarenlicensie in Taikiken, een symbiose van Japans Budo (Kendo, Jiujutsu, Iaido) en Wushu (I-chuan, Hsing-I) is hij zijn voormalige leraar opgevolgd aan de opleiding Sport, Management en Ondernemen (HVA) in Amsterdam. De laatste jaren houdt hij zich bezig met andere kunsten zoals: boksen, kickboksen, capoeira en Bujinkan Tai-jutsu.

 

Youri van Sant (Wing Revolution)

 

Youri beoefende verschillende gevechtstijlen zoals judo, Hakkoryo Jiu Jutsu, Shotokan Karate, semi-light en full kontact Kick Boxing en Thai Boxing. Hij behaalde zijn zwarte gordel Pancraese bij de Budo Bond Nederland o.l.v. Bas Rutten en de 4de techniekergraad in het WT. Sinds 1995 was Youri verantwoordelijke van de cel Nabij Gevecht Zonder Vuurwapen. In 1997 werd hij door J.M. Jockin, KOL SBH Vleugeladjudant van de Koning, aangesteld als technisch adviseur. Hij volgde verschillende cursussen in binnen en buitenland, waaronder Krav Maga, Nabij Gevecht Zonder Vuurwapen, Special Forces Combatives Course, SAS Arrest and Restrain techniques.

 

Ook heeft hij de cursus mesvechten opgestart voor de Luchtmobiele Brigade (Nederlandse Paracommando’s). Youri geeft nog steeds les aan militairen en politiemensen.

 

 

 

BALANS   |   KRACHT   |   WEERBAARHEID