Dit filmje van onze huisbank Triodos is voor ons een inspiratiebron.

De missie van SportMindz

 

SportMindz zet de verbindende kracht van sport in voor een betere samenleving. Dat doen we door mensen fysiek én mentaal in beweging te brengen en met elkaar te verbinden. Vanuit die gedachte bieden wij verschillende sporten, activiteiten en bewegingsvormen aan. We richten ons hierbij op verschillende doelgroepen: kinderen (4+), volwassenen (16+) en ouderen (60+).

 

Aanbod voor kinderen (4+)

 

Met een gericht aanbod zet SportMindz in op een veelzijdige fysieke en mentale ontwikkeling voor kinderen vanaf 4 jaar. Zo krijgen zij een goede basis voor een sportief, weerbaar en gezond leven.

Samen met H.V. & C.V. Quick  heeft SportMindz een uniek samenwerkingsverband in Den Haag. Door de krachten te bundelen en een gevarieerd programma aan te bieden, leveren beide verenigingen een positieve bijdrage aan de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen uit de regio, waaronder jeugdige voetballers en hockeyers.

 

Aanbod voor volwassenen (16+)

 

Samen met haar leden heeft SportMindz een zeer gevarieerd sportaanbod samengesteld met bekende en minder bekende bewegingsvormen, zoals: Boksen, Systema, Bootcamp, Full Mobility Training, Yiquan, Yoga en Pilates. De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Iedereen kan meedoen.

Ons uitgebreide aanbod is een weerspiegeling van ons motto, ‘Body, Mind, Spirit’. Alle activiteiten zijn gericht op het verbeteren van uw fysieke en mentale weerbaarheid en fitheid. Verder besteden wij aandacht aan een gezonde balans tussen lichaam en geest. Tegelijkertijd streven wij naar een sociale samenhang binnen onze club. Plezier en onderlinge verbinding staan bij ons centraal. We trainen in groepen en werken in een goede sfeer samen, met als doel om van elkaar en mét elkaar te leren. Ook na de trainingen is er tijd voor elkaar.

 

Aanbod voor ouderen (60+)

 

Wij zien senioren graag zo lang mogelijk in beweging blijven. Daaraan leveren we graag een bijdrage. Ons aanbod voor senioren is gericht op sterk, weerbaar en veerkrachtig blijven, Zo kunt u tot op hoge leeftijd actief bewegen. De door ons gehanteerde leeftijdsgrens van 60+ is overigens niet heel strikt. Fitheid is immers zeer persoonsgebonden.

Graag verwijzen wij u naar videomateriaal over onze eerdere activiteiten voor 55-plussers op onze site.

 

 

Docenten

 

SportMindz vindt laagdrempelig sporten belangrijk. Om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om mee te doen, houden wij de kosten laag. Daarbij doen wij geen enkele concessie aan de kwaliteit van de trainingen. Zo werken wij alleen met ervaren docenten en trainers. Bij de jeugd werkt SportMindz met een model van hoofddocenten en assistent-docenten. De hoofddocenten zijn aanspreekpunt voor ouders en kinderen. Zij zijn tevens eindverantwoordelijk voor de vorm, inhoud en kwaliteit van onze lessen. Voor hun inzet ontvangen de hoofddocenten en assistent-docenten een onkostenvergoeding.

 

 

 

BALANS   |   KRACHT   |   WEERBAARHEID