Ons aanbod helpt je fysiek en mentaal sterk te worden en te blijven. Je kunt kiezen uit sporten als Core training (FMT), Kettle Bell training, hardlopen, bootcamp en fitness.

Bij SportMindz train je met elkaar in een goede sfeer. Trainers en leden stimuleren elkaar om net dat stapje extra te doen. Zo verbetert je fysieke gesteldheid en word je ongemerkt fitter. Iets waarvan elke sporter in het dagelijks leven de vruchten plukt.

 

Wil je een keer vrijblijvend meetrainen?

Stuur dan een mail naar info@sportmindz.nl

 

Direct lid worden kan uiteraard ook.

Zie ‘Lidmaatschap’. Kijk hier voor de tijden.

BALANS

Hardlopen

 

Regelmatige looptraining is een goede manier om je fysieke en mentale uithoudingsvermogen te vergroten. Hardlopen is dan ook een uitstekende aanvulling op de reguliere sportlessen, die vaak een meer statisch karakter hebben.

 

Voorafgaand aan een hardlooptraining doe je een uitgebreide warming-up. Daarna werk je aan je conditie door middel van een wisselende looptrainingen. Dat kan een duurloop zijn, een intervaltraining, of een training waarin je vooral op snelheid traint. Bij SportMindz lopen we door de mooiste omgeving die je kunt bedenken: het strand en de duinen.

 

Ook voor looptrainingen vinden we het bij SportMindz belangrijk dat deze voor iedereen toegankelijk is. Je kunt dan ook altijd aansluiten bij onze hardloopgroep, ongeacht je niveau.

 

Core training

(Functional Mobility Training)

 

Functional Mobility Training, kortweg FMT, is een uniek trainingsconcept. Je bereikt snel en op een verantwoorde manier je sportieve doelstellingen. Tegelijkertijd pak je eventueel bestaande lichamelijke klachten aan. Lage rugklachten omdat je zittend werk doet? Met FMT pak je dat gericht aan door je rug- en buikspieren sterker te maken.

 

Bij FMT staan de functionaliteit en stabiliteit van het lichaam centraal. Tijdens de oefeningen gebruik je je eigen lichaam heel efficiënt en beweeg je op een heel natuurlijke en verantwoorde manier. Deze ‘Core’ trainingen maken eventuele mobiliteitsbeperkingen feilloos zichtbaar, waarna je deze met behulp van de juiste oefeningen kunt verminderen of verhelpen. In het dagelijks leven heb je daar direct profijt van.

 

KRACHT

Core Training (FMT)

Urban Calisthenics

Hardlopen

Fitness

Bootcamp

WEER- BAARHEID

 

Urban Calisthenics

 

Calisthenics komt uit het Grieks. Het is een samenstelling van de woorden kalos (κάλλος), betekenend schoonheid en sthenos (σθένος), dat kracht betekent. Het is de kunst van het gebruik van je lichaamsgewicht ter ontwikkeling van kracht en een verbeterde lichaamsbouw. De training bevat mobiliteits-, evenwichts- en bewegingselementen. We trainen op een manier waarbij de kans op blessures klein is en je kracht merkbaar zal toenemen. De training is zowel  binnen als buiten. Oefeningen die voorbij komen zijn onder meer: handstand, hand-balancing, pull ups, een grote variatie push ups, evenals isometrische oefeningen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van attributen als onder meer gymnastiekringen, klimtouw, basketball en af en toe een kettlebell.

 

Fitness

 

Via SportMindz heb je de mogelijkheid om te fitnessen bij het Health & Sports Club Kijkduin, dat programma’s biedt voor elk niveau.

 

Fitness is bij uitstek de manier om zowel spierkracht als conditie te trainen. Door regelmatig krachtoefeningen te doen, vergroot je je spiermassa en krijg je sterkere pezen en botten. Doe je cardio-oefeningen, dan vergroot je je uithoudingsvermogen en zul je na verloop van tijd sneller herstellen van je inspanningen.

 

Een ander belangrijk voordeel van fitness is dat je bij het Health & Sports Club Kijkduin zelf je lestijden en trainingsduur indeelt. Ook ben je niet afhankelijk van eventuele trainingspartners.

 

Bootcamp

 

Bootcamp is een laagdrempelige interval-training. De training is in het Amerikaanse leger ontstaan en  bestaat o.a. uit: hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de natuur. De ideale work-out om je sterk en energiek te laten voelen in de uitdagende omgeving van strand, duinen en bosjes van Pex. De training is voor iedereen toegankelijk. Door het aanbieden van opties kan eenieder op zijn eigen niveau meedoen.

 

 

BALANS   |   KRACHT   |   WEERBAARHEID