Bert de Waart

Louis van Swinderen

SportMindz Eregalerij

 

Sommige mensen hebben een bijzonder bijdrage geleverd aan (de geschiedenis van) SportMindz en/of een zodanig indruk op ons gemaakt dat zij een aparte plek in ons hart en daarom op deze site hebben verdiend. Via deze eregalerij willen wij ons respect voor hen betonen.

 

Bert de Waart (1940-2015)

 

Bert was onze budoleraar met meer dan 30 jaar ervaring in krijgskunsten zoals Kyokushin Karate, Taikiken, Aikido en Yiquan. Hij liet ons zien én voelen wat de essentie was van Yiquan: het samenbrengen van hard en zacht. Bert gaf bij ons les tot zijn 71e en deed dat steeds met een ongelofelijke kundigheid, souplesse en een goede dosis humor. Voor een impressie van zijn lessen verwijzen wij graag naar het materiaal op deze website onder ‘media ’. Ook zijn via google door de zoekopdracht ‘Berttaikiken’ in te typen vele youtube filmpjes te zien met ervaringen van deelnemers aan o.a. onze 55+ yiquan/bokslessen.

 

 

 

 

Louis van Swinderen (Cubaans boksen)

 

Louis kwam door Bram Charité al op jonge leeftijd in aanraking met boksen. Hij ging wedstrijd boksen bij boksschool Houwaart en kwam via de Houtzagerij uiteindelijk terecht bij de Haagse Directe. Daar gaf hij les toen SportMindz hem in 2010 benaderde om  een wekelijkse training Cubaans boksen te verzorgen. Louis is na het volgen van diverse trainingsstages op Cuba ‘Cubaans gediplomeerd’ en heeft meerdere malen meegetraind met het nationale team van Cuba. In juni 2011 behaalde hij zijn NOC/NSF certificaat trainer/coach examinator voor de Nederlandse Boksbond. Vanwege een aanrijding werd Louis genoodzaakt het lesgeven bij SportMindz te staken. SportMindz beschouwt Louis als een unieke trainer, die uitblinkt in goed doordachte, gestructureerd opgebouwde lessen en beschikt over sterke didactische vaardigheden. Dit combineert hij met een ongekende passie voor het boksen, waardoor hij onze leden enorm wist te inspireren en te interesseren voor ‘zijn’ sport.

 

 

BALANS   |   KRACHT   |   WEERBAARHEID