WEER- BAARHEID

Boksles Den Haag - Locatie

 

Onze dojo bevindt zich in de bosjes van Pex op het terrein van Sportpark Nieuw Hanenburg,

De Savornin Lohmanlaan 215 in Den Haag

Boksen bij SportMindz in de Vruchtenbuurt in Den Haag

 

Wat is boksen

 

Boksen is een tactische vechtsport waarbij coördinatie van voeten, handen, conditie en inzicht centraal staan. Door elkaar met stoten of combinaties van stoten op het lichaam te raken, kunnen punten worden gescoord. Gewonnen kan worden door het hoogst aantal punten of door een knock out. Er wordt onderscheid gemaakt tussen wedstrijd boksen, amateur boksen en recreatief boksen.

 

Boksen bij SportMindz Den Haag

 

Bij SportMindz draait het om recreatief boksen. Wij bieden tijdens de lessen een mooie combinatie van technisch en conditioneel boksen. Onze trainers zijn zeer ervaren boksers met wedstrijd ervaring. Hierdoor werk je niet alleen aan je conditie, maar leer je ook technisch goed boksen. Daarmee onderscheiden we ons van de meeste sportscholen.

Er wordt getraind door middel van combinaties van diverse boksstoten (directe, hoek, opstoot) op elkaars handschoenen. Ook leer je om stoten af te weren. Daarnaast kan het trainen op de bokszak onderdeel van de les uitmaken. Bij het sparren geldt bij SportMindz de regel dat de deelnemers elkaar op het lichaam proberen te raken en niet op het hoofd richten. Sparren vereist snelheid, goed voetenwerk en doet een flink beroep op je conditie.

 

Doelgroep

 

Bij SportMindz trainen mannen, vrouwen en kinderen. Mannen en vrouwen trainen samen en iedereen kan trainen op zijn/haar eigen niveau. Onderlinge verbinding, respect voor elkaar  en van elkaar leren zijn uitgangspunten die bij ons centraal staan. De lesgenoten met wie je bokst zijn je trainingspartners, niet je tegenstanders.

Ook voor kinderen zijn er bokslessen, waarbij dezelfde principes centraal staan.

De bokslessen voor kinderen maken onderdeel uit van ons speciale SportMixzprogramma.

 

Gratis proefles boksen Den Haag

 

De video op deze pagina geeft een impressie van onze boksles. Zin om een keer vrijblijvend een gratis proefles boksen te volgen en/of nieuwsgierig welke andere sporten wij aanbieden in Den Haag?

 

Kijk op alle sporten of stuur een e-mail aan info@sportmindz.nl.

 

Onderstaand nog wat informatie over de geschiedenis van het boksen.

Geschiedenis van het boksen

 

Olympische sport

 

Boksen werd al aangetroffen op afbeeldingen van ver voor Christus. In 688 voor Christus vonden er voor het eerst bokswedstrijden plaats op de Olympische spelen. De wedstrijden kenden geen regels en gingen vaak door tot één of beide boksers zwaar gewond was geraakt. Vanaf 1719 zijn er geleidelijk regels voor het boksen ingevoerd. In 1908 werd boksen officieel een Olympische sport.

 

Fight of the Century

(Muhammed Ali versus Joe Frazier)

 

Het meest populair werd boksen in de Verenigde Staten. Bekende namen zijn Muhammed Ali (Cassius Clay), Joe Frazier, George Foreman en MikeTyson. Wereldberoemd is de wedstrijd uit 1971 waarin kampioen zwaargewicht Joe Frazier na 15 ronden op punten won van zijn uitdager Muhammed Ali in Madison Square Garden, New York.

 

Boksen in Nederland:

oprichting Nederlandse Boksbond

 

In 1898 werden vanwege de troonsbestijging van de koningin tijdens het sportfeest in Den Haag de 1e officiële boksdemonstraties gegeven. In 1911 werd de Nederlandse Boksbond opgericht. Dit resulteerde in 1913 in de eerste Nederlandse Kampioenschappen boksen in de Haagse Dierentuinzaal. Sindsdien hebben vele Nederlandse boksers zich op nationaal en internationaal niveau bewezen. Bekende namen zijn o.a.: Bep van Klaveren, Rudy Koopmans, Pedro van Raamsdonk, Eddy Smulders, Arnold Vanderlyde, Regilio Tuur, Ohran Delibas en Don Diego Poeder.

 

Vrouwenboksen

 

Het vrouwenboksen is veel langzamer opgekomen, wat vooral te maken had met de tijdgeest. Het is lange tijd een niet erkende sport gebleven. In 1988 maakte Zweden het wedstrijdboksen voor vrouwen mogelijk. In 1997 volgde de Britse Boksbond dit initiatief. In 1999 vond het eerste Europese Kampioenschap Vrouwenboksen plaats en in 2001 de eerste Wereldkampioenschappen. In 2012 werd het een Olympische sport.

Bekende Nederlandse namen zijn o.a. Lucia Rijker, Marichelle de Jong en Nouchka Fontijn.

 

Beste boksers van de wereld

 

Vraag dit aan kenners en iedereen zal een ander lijstje samenstellen. Voor een dergelijke lijst met beste boksers aller tijden, klik hier.

Gaat het alleen om de huidige tijd, dan tref je namen als Wladimir Klitschko, Floyd Mayweather Jr., Manny Pacquiao en Guillermo Rigondeaux Ortiz op zo’n lijst. Wie weet prijkt een van hen in de toekomst ook op zo’n ‘beste aller tijden’ lijst.

 Boksen 688 v Chr
Mohammes Ali
Lucia Rijken

 

BALANS   |   KRACHT   |   WEERBAARHEID