SportMindz voor 60+

 

SportMindz werkt de komende maanden aan sportactiviteiten specifiek voor 60+.

 

Wij doen dit in nauwe samenwerking met Quick en FIT Hanenburg. Het doel is om in de nabije toekomst overdag verschillende activiteiten aan te bieden op onze vaste locatie Sportpark Nieuw Hanenburg. De focus ligt daarbij op sterk, weerbaar en veerkrachtig blijven om tot op hoge leeftijd actief te bewegen.

 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe (sport)activiteiten? Stuur dan een mail naar info@sportmindz.nl

 

Ook als je nu al een keer vrijblijvend wil meedoen met een van de activiteiten uit ons volwassenen programma (16+) of vanaf de kant de goede sfeer wilt ervaren.

 

Aanbod 60+, Boksgym

 

Boksgym is een combinatie van: gymnastiek, bokstechnieken, conditie en krachttraining. De training wordt bij SportMindz 60+, naast het trainen van spierkracht en uithoudingsvermogen, gekenmerkt door aandacht voor de basis bokstechniek: stoten in vloeiende bewegingen op elkaars bokshandschoenen (en niet op het lichaam). Er wordt op een rustige manier bewogen en het is niet prestatiegericht. Daarnaast zijn er gymnastiek oefeningen toegevoegd met aandacht voor een combinatie van ademhaling, lenigheid, souplesse en beweging.

 

Voor een impressie van de inhoud van de les, zie de filmpjes van Max tv (Hoezo Oud) en rtv Amstelveen op ‘media

 

Trainer Boksgym is Bram Charité

 

Bram (1954) is een zoon van de bekende gewichtheffer die brons haalde op de Olympische spelen van 1948 in Londen. Hij begon op zijn 15e jaar met boksen bij boksvereniging Leen Hoogenband in Den Haag. Na een aantal jaren deed hij ook mee met wedstrijden en werd hij bokskampioen van Zuid Holland. Na zijn wedstrijdperiode is hij bokstrainer geworden, ondermeer van wedstrijdboksers. Naast het boksen heeft Bram ook andere sporten beoefend, maar boksen is altijd als een rode draad door zijn leven blijven lopen.

 

Gerda van Cappellen (71 jaar)

 

Ze heeft in 2013 heeft SportMindz 60+bokslessen verzorgd in Amstelveen

 

Na de klassikale training verlaat je de zaal met het gevoel dat je ‘goed bezig’ bent geweest. Boksen is iets voor iedereen die een uitdaging zoekt. Bovendien groeit je zelfvertrouwen. Kortom, aan elke les beleef ik veel plezier en het geeft mij extra energie. Dus gewoon doen!

 

Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar bcharite@hotmail.nl en geef aan dat je interesse hebt in een gratis proefles.

 

Samenwerking Vrije Universiteit Amsterdam

 

Afgelopen 2 jaar heeft SportMindz veel ervaring opgedaan met activiteiten voor 60+.

 

In 2011 heeft SportMindz meerdere Yiquan/boxing lessen gegeven in Amstelveen. Medewerkers van Sportcentrum Vrije Universiteit Amsterdam hebben een 0 en 1 meting gedaan bij alle deelnemers. Het meest opvallende resultaat was de verbeterde mobiliteit van de hamstrings en van het beweegpatroon dat nodig is voor het stoppen, draaien en keren van het lichaam. Mobiliteit is dé basisvoorwaarde voor een goed functionerend lichaam. Stijfheid beperkt bewegingen en leidt vaak tot minder beweging (overgewicht).

 

Voor een impressie van de lessen (rapportages van Omroep Max en RTV Amstelveen), kijk op deze site onder het kopje ‘media’.

 

Workshop 'Vallen en weerbaarheid

 

In 2012 heeft SportMindz een workshop gegeven: ‘vallen en weerbaarheid’ voor oudere mensen met een visuele handicap. Deze zeer succesvolle workshop is georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Visio in Den Haag.

 

Voor een impressie bekijk het filmpje en het artikel in de Telegraaf hierover op deze site onder het kopje ‘media’.

 

 

 

 

 

Sportaanbod 60+

 

De komende tijd werken wij in overleg met Quick en Fit Hanenburg aan een programma voor 60+. Wilt u op de hoogte gehouden worden of onze eerdere activiteiten voor 60+ bekijken, kijk dan op de welkomstpagina 60+ en onder ‘media’. Overigens hanteren wij de leeftijdsgrens van 60+ niet heel strikt. Fitheid is immers zeer persoonsgebonden, dus u kunt altijd contact met ons opnemen als u interesse heeft in ons 16+aanbod.

 

Senioren Fit Programma

 

In 2013 heeft SportMindz deelgenomen aan het Senioren Fit Programma, als partner van de Gemeente Den Haag. Korfbalvereniging Achilles was hoofduitvoerder van het programma waarvoor ruim 6.000 55-plussers zijn aangeschreven in de Vruchten-, Bomen- en Bloemenbuurt. SportMindz heeft deelnemers laten kennismaken met de SportMindz methodiek. Nog steeds traint een aantal 55-plussers mee met de reguliere SportMindz trainingen via het Senioren Fit Programma.

 

BALANS   |   KRACHT   |   WEERBAARHEID